“Privaat bouwtoezicht kost 500 ambtenaren hun baan”

In Binnenlands stond gisteren een bericht over de werkgelegenheidseffecten van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Op basis van de Impactanalyse van de Vereniging Bouwtoezicht Nederland is berekend dat de invoering over twee jaar 500 gemeenteambtenaren hun baan gaat kosten. Wico Ankersmit, directeur VBWTN, geeft in het stuk aan te verwachten dat alle betrokken wel weer een baan zullen krijgen. En aangezien het uitgangspunt van de wet is dat er meer wordt gedaan aan kwaliteitsborging zullen die 500 plantoetsers en toezichthouders ‘aan de andere kant’ meer dan nodig zijn…

Lees het bericht op Binnenlands Bestuur via deze link. De impactanalyse van VBWTN is hier te lezen. Een presentatie van Wico Ankersmit op het Omgevingswebcongres van 23 april 2015 sluit goed aan bij dit thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.