Praat mee over de Wkb!

Stel uw vraag tijdens de lunchsessies over de Wkb 

Wat houdt de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) nu precies in? Wat is en doet een kwaliteitsborger? Wat verandert er voor ons als bedrijf of gemeente? Een greep uit de vragen die op dit moment, driekwart jaar voor het in werking treden van de Wkb (per 1 januari 2022 is het zover), leven. 

Om de vragen te beantwoorden, zijn er vanaf 1 april de interactieve lunchsessies van de Wkb. Gewoon thuis, van achter uw scherm met een boterham in de hand, kunt u elke twee weken meeluisteren en vooral meepraten. In elke sessie neemt Titia Siertsema, implementatiemanager Wkb, u mee in de ontwikkelingen van de Wkb. Ook schuift een expert aan de lunchtafel aan. Deze expert gaat dieper in op een specifiek thema of onderwerp en kan uw vragen beantwoorden. U kunt de sessies hieronder terugzien.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van één van de sessies of een voorstel voor een te bespreken thema? Scroll naar beneden en geeft het aan ons door!


Op 15 april ­­dekken we opnieuw de lunchtafel! Onder leiding van Titia Siertsema, implementatiemanager van de Wkb, schuift dan Tonko Aeilkema van de gemeente Emmen aan. Tonko zal ingaan op de veranderingen die de wet op de kwaliteitsborging voor de gemeente betekent. Tegen welke problemen en uitdagingen zijn zij aangelopen en welke oplossingen hebben zij gekozen? En natuurlijk gaat Tonko – samen met Jan Siebring van Bouwbedrijf Geugjes (die al enkele proefprojecten heeft gedraaid) – in op de resultaten van de proefprojecten die in de afgelopen maanden in de gemeente Emmen zijn uitgevoerd.

Ook deze keer krijgt u de kans om uw vraag te stellen en zo meepraten over de gevolgen van de Wkb voor uw gemeente of organisatie. Meld u hieronder aan voor de sessie van 15 april!

Meld u hieronder aan voor de sessie van 15 april! 
Wat: interactieve lunchsessies over de Wkb
Wanneer: 15 april van 12-13 uur
Waar: gewoon thuis, van achter uw scherm
Wie: met Titia Siertsema en Tonko Aeilkema van de gemeente Emmen.


Bij de eerste lunch op 1 april was Keimpe Stroop, kwaliteitsborger van het eerste uur, te gast. Onderwerpen die aan bod kwamen, waren wat zijn werk als kwaliteitsborger inhoudt, zijn verwachtingen voor de aannemer en zijn ervaringen met proefprojecten. Kijk de bijeenkomst hieronder terug.Uw vraag of suggestie voor de Wkb-lunch: