Woonalliantie: “Verbeteren Consumenteninvloed op Bouwregelgeving”

In Fort aan de Klop (Utrecht) is donderdag 16 april jl. de slotconferentie van het project Verbeteren Consumenteninvloed op Bouwregelgeving gehouden. Ieder(in), VACpunt Wonen en de Woonbond sloten hiermee een traject van een kleine anderhalf jaar af. De conferentie markeerde ook de start van iets moois: de ondertekening van de intentieverklaring Woonalliantie voor samenwerking tussen de drie consumentenorganisaties.

Het doel van de intentieverklaring is de woon- en bouwconsument een sterke positie te geven in bouwregelgeving, bouwprojecten, inrichting van de openbare ruimte en milieu. En er was meer moois op die zonnige 16 april: ook ‘de bouw’ kwam met uitgestoken hand en gaf aan om de tafel te willen met de consument.

Het verslag van de slotconferentie is hier te downloaden. Het rapport ‘De gebruiker aan het stuur’ is hier te lezen.