Ontwerpbesluit kwaliteitsborging gepubliceerd

Ontwerpbesluit kwaliteitsborging gepubliceerd op Rijksoverheid.nlOp 21 april is het Ontwerpbesluit kwaliteitsborging gepubliceerd op Rijksoverheid.nl (inclusief bijbehorende toelichting). Het ontwerpbesluit bevat aanvullende voorschriften in het kader van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en is in twee ‘varianten’ uitgewerkt: als wijzigingen van het Bouwbesluit 2012 en als wijzigingen van de besluiten onder de Omgevingswet. In het ontwerpbesluit zijn ook de nieuwe regels voor vergunningplichtig en vergunningvrij bouwen opgenomen.

De publicatie van het Ontwerpbesluit Kwaliteitsborging vindt plaats in het kader van de zogenoemde voorhangprocedure die is opgenomen in de Woningwet en de Omgevingswet. Het ontwerpbesluit wordt pas ter advies aan de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit voorgelegd nadat de beide Kamers der Staten-Generaal het hebben kunnen beoordelen. Tot 26 mei kunnen de Eerste en Tweede Kamer schriftelijke vragen stellen over het ontwerpbesluit aan de minister van BZK.

De publicatie van het Ontwerpbesluit Kwaliteitsborging is de volgende stap in het wetstraject van de Wkb. Meer informatie over de wet en het wetstraject is te vinden via De Wet.