Proefproject Wkb: de eerste paal in Alphen aan den Rijn is geslagen!

Eerste project Wkb Alphen aan den RijnOndanks de crises en het uitstel van de Wkb gaan proefprojecten in Alpen aan den Rijn gewoon door. De afgelopen maanden is veel tijd gestoken in het voorbereiden en opstarten van het proefproject Meijvast Tankval 11, een bedrijfshal met opslag- en werkplaatsboxen van 24m2 – 240m2. Het project wordt door KiK-kwaliteitsborger Alphaplan geborgd. Op 22 april kwamen de gemotiveerde betrokken partijen bij elkaar om gezamenlijk het slaan van de eerste paal te vieren. Uiteraard op gepaste afstand!

De partijen hebben in het voorstadium veel overleg gevoerd over informatie-uitwisseling  communicatie en onduidelijkheden die op hun pad kwamen. De grootste succesfactor tot nu toe is de openheid in communicatie tussen de partijen. Er is veel nieuw en onduidelijk, maar door met elkaar de verwachtingen over en weer te bespreken is het project in goede samenwerking van de grond gekomen.

De deelnemers aan het proefproject hebben ervaren dat een goede voorbereiding tijd kost: de werkwijze op elkaar afstemmen, afspraken maken over op te stellen documenten en andere zaken die het proces ondersteunen. De gemeente, de aannemer (G. Bruijnes BV) en opdrachtgever (Meijvast BV) zijn ervan overtuigd dat ze met deze ervaring beter voorbereid zijn op de Wbb. De volgende proefprojecten kunnen volgens de gemeente Alphen aan den Rijn profiteren van het voorbereidende werk dat voor dit project is gedaan. Nu veel punten zijn opgelost kan een volgend proefproject een stuk sneller van start!

Wilt u meer informatie over het starten van een proefproject in het algemeen of specifiek in Alphen aan den Rijn? Ga dan naar Proefprojecten of kijk op de Marktplaats Wkb.