“De kwaliteitsborging van een project hoort bij de architect te liggen”

Door: Merel Pit, A-zine, 7 januari 2020

Het is geen sexy onderwerp, de Wet kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb), maar het is wel de realiteit waar architecten vanaf januari 2021 [red: januari 2022] mee te maken krijgen. Met de invoering van de Wkb worden bouwprojecten na oplevering getoetst door private kwaliteitsborgers. De preventieve toets van de bouwtekeningen aan het bouwbesluit door ambtenaren komt hiermee te vervallen. Deze wetswijziging ziet Annemiek Braspenning als een kans voor architecten om hun rol als bouwheer opnieuw naar zich toe te trekken. Ze deed met haar architectenbureau No Label Architectuur mee aan de proef ‘Architect aan Zet’ van de Gemeente Rotterdam. Vanuit die ervaring roept ze architecten op: “verdiep je erin en zorg dat je de kwaliteitsborging in je servicepakket opneemt.”

lees het gehele interview met Annemieke Braspenning op de website van A-Zine. Meer informatie over Architect aan Zet is te vinden via deze link.

 

1 gedachte over ““De kwaliteitsborging van een project hoort bij de architect te liggen””

  1. Het word met en voor alle betrokken partijen een mooie uitdaging om de uitdaging aan te gaan.
    Van uit de jarenlange BWT taken te hebben vervult zie ik er naar uit om de “Kwaliteitsborging ” te realiseren en vorm met inhoud te geven.
    We zijn allemaal al heel lang geïnformeerd dus kunnen we er voor gaan.
    Enige advies wat ik u allen wil meegeven is deel je ervaringen.
    Heel veel succes.

Reacties zijn gesloten.