Voorlopige toelating instrumenten proefprojecten Wkb

Vanuit de Regiegroep Kwaliteitsborging is als één van de spelregels vastgesteld dat bij proefprojecten alleen instrumenten voor kwaliteitsborging mogen worden toegepast die voldoen aan de nu bekende wettelijke eisen. De Regiegroep heeft hiervoor een onafhankelijke toetsingscommissie ingesteld die 4 potentiële instrumenten voor kwaliteitsborging heeft getoetst aan het wettelijke kader. Het resultaat is dat de volgende instrumenten kunnen worden toegepast in proefprojecten (zie ook het memo aan de Regiegroep Kwaliteitsborging):

Wil u meer weten over de instrumenten en de mogelijkheden om proefprojecten te starten, dan kunt u contact opnemen met de betreffende instrumentaanbieders. Kwaliteitsborgers die met de betreffende instrumenten mogen werken zijn te vinden via de informatiepagina Instrumenten.

De instrumenten zijn toegelaten voor toepassing in proefprojecten. Over de uiteindelijke toelating tot het stelsel zal de Toelatingsorganisatie kwaliteitsborging bouw waarschijnlijk in de eerste helft van 2021 beslissen.