Update: wanneer is nu de behandeling van de #Wkb in de Tweede Kamer

UPDATE: als gevolg van allerlei andere (belangrijker geachte) onderwerpen – o.a. Koningshuis, KLM, diverse VAO’s, etc. – is de behandeling van de WKB inmiddels verschoven naar week 51, de week van 19 december. 

Aangezien er in week 51 in totaal 25 (!) debatten gepland staan is het de vraag of de Wkb niet over de Kerst getild gaat worden. In Cobouw geven de Kamerleden De Vries en Van der Linde aan dat het waarschijnlijk wel janauari zal worden.

Er is de nodige verwarring over de datum waarop de Tweede Kamer nu eigenlijk de Wet Kwaliteitsborging gaat bespreken. Was eerst sprake van week 44 […..], inmiddels is het debat gepland in week 51, vlak voor de Kerst. Een exacte datum is nog niet bekend maar zal in ieder geval NIET op maandag 19 december zijn – maar de week van de 19 december – aangezien de Tweede Kamer niet op maandag vergadert. Het wachten is op de Regeling van werkzaamheden waarin de Wkb daadwerkelijk wordt geagendeerd.

Ook Cobouw vroeg zich af wanneer de behandeling nu plaats gaat vinden en plaatste er op 25-10-2016 een bericht over op haar site. In het bericht reageren ook Van der Linde (VVD) en De Vries (PvdA) op het ‘uitstel’ van het plenaire debat met: “de Kameragenda schuift door als er debatten tussen komen” en “De minister weet al geruime tijd met welke amendementen wij willen komen”.

We wachten dus nog even af. We houden u in ieder geval op de hoogte!