Constructeursregister: Eerste Registertoetsers beëdigd

Op de COBc-dag op 5 november zijn de eerste registertoetsers beëdigd. Na ontwerpers en constructeurs zijn er nu dus ook toetsers die aantoonbaar aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen.
Bron: Cementonline.nl

registerconstructeursDe Registertoetsers worden toegevoegd aan het Constructeursregister, een onafhankelijke stichting die als doel heeft het bewaken en bevorderen van de deskundigheid en kwaliteit van constructeurs. De behoefte aan het toevoegen van een toetsende tak aan het Constructeursregister is ontstaan doordat de gestelde criteria aan Registerontwerpers en Registerconstructeurs niet geschikt waren voor de controlerende constructeurs. Vanuit de markt was er, met het oog op de Wet Kwaliteitsborging en de daarmee samenhangende privatisering van bouwplantoetsing, echter wel een duidelijke vraag naar het registreren van toetsers.

Lees het volledige bericht op de website van het Constructeursregister. Het Constructeursregister onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om een register voor Bouwbesluittoetsers in het leven te roepen. Meer informatie is hier te vinden.