Leesvoer voor de vrijdagmiddag: de “strijd” van Pieter Plass

De frequente bezoeker van de iBK-site is zeker bekend met de bijdragen die Pieter Plass van CBB / Bouwdossier levert aan de discussie rondom Kwaliteitsborging voor het bouwen. In een tweetal recente bijdragen roep Pieter nogmaals op om aan de slag te gaan – dit keer via een open brief aan VBWTN – en vraagt Pieter zich verder af of er geen plicht moet komen voor de aannemer om zijn eigen werk te controleren.

Wat dat laatste betreft vraag ik me af of Pieter het bij het juiste eind heeft: met een wettelijke controle kwaliteit afdwingen is naar mijn mening net zo iets als het aantal branden willen beperken door brand te verbieden. 

Kwaliteit ontstaat door betrokkenheid bij je werk en door aandacht voor het eindresultaat. Hoe dat te bereiken is? Door positieve prikkels om kwaliteit te leveren. En dan reken ik ook het voorkomen van financiële claims en hoge kosten als je je werk niet goed doet tot positieve prikkels 🙂

Afijn, veel leesplezier! En ik hoop dat er snel meer Pieters bijkomen….

Alle columns, blogs en open brieven zijn te vinden op blog.bouwdossier.nl.