LenteAkkoord: “Opnameprotocol nieuwbouwwoningen aanwijzen als wettelijke toegestaan instrument”

In de brief van 9 oktober 2015 aan minister Blok wijst het LenteAkkoord de minister op de voortdurende problemen met het energielabel voor woningen. Het ontbreken van een label bij oplevering leidt in sommige gevallen tot het niet vrijvallen van de waarborgsom (de laatste 5%). De partijen achter het LenteAkkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) vragen de minister mede hierom met klem de problemen met het label zo spoedig mogelijk op te lossen.

In de brief wordt tevens gevraagd om het opnameprotocol voor nieuwbouwwoningen als wettelijk toegestaan instrument voor het label aan te wijzen. Het gebruik van het opnameprotocol, waarbij voor oplevering de kwaliteit wordt beoordeeld en gemeten, past tevens in de plannen rondom Kwaliteitsborging voor het bouwen is daarmee een goede kans om hiermee alvast ervaring op te doen.

Lees het volledige bericht op de website van het LenteAkkoord.