Legeskorting bij gecertificeerde Bouwbesluittoets

BRL5019Ondanks het ontbreken van een formele wettelijke regeling voor het toepassen van instrumenten voor private kwaliteitsborging zijn er toch al diverse gemeenten en bouwers mee aan de slag gegaan. Dat blijkt niet alleen uit de officiële pilots die de afgelopen jaren zijn gehouden maar ook uit de gemeenten die korting geven op de leges in geval een bouwplan wordt aangeleverd voorzien van een rapport op basis van BRL 5019.

Rowiq Advies houdt al enkele jaren bij welke gemeenten dit zijn en heeft net de cijfers over 2014 gepubliceerd. 20 gemeenten geven korten, variërend van 10% in Castricum tot maar liefst 75% (!) in Horst aan de Maas. De lijst voorziet niet in gemeenten die in overleg op projectbasis korting geven. Kent u gemeenten die ook korting geven maar niet op de lijst staan? Geef ze door op de site van Rowiq.