AFNL: ‘Als je vakkundig bouwt is aansprakelijkheid #Wkb geen punt’

In navolging van Aedes heeft ook de Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) de Eerste Kamer verzocht de behandeling van het wetsvoorstel Kwaliteitsborging snel en adequaat te behandelen. AFNL schrijft in de brief dat de brancheleden – 1800 bedrijven in de bouw- en infrasector – achter de wet staan.

AFNL is van mening dat de toegenomen aansprakelijkheid geen probleem hoeft te zijn: “Als je vakkundig bouwt en levert wat je afgesproken hebt, is die aansprakelijkheid geen punt. Bij de leden van de AFNL staan vakmanschap en kwaliteit voorop en is de band met de vaak particuliere opdrachtgevers nauw. Dan moet je ook kunnen worden aangesproken op de fouten waar je verantwoordelijkheid voor draagt en die herstellen. Dat is de dagelijkse praktijk van de AFNL-leden en dat werkt. Dat er fouten worden gemaakt willen we niet ontkennen, bouwen is en blijft mensenwerk.”

AFNL rekent op een snelle behandeling van de wet en sluit de brief af met de opmerking dan de bij AFNL aangesloten aannemers zich terdege hebben voorbereid en er klaar voor zijn.

1 thought on “AFNL: ‘Als je vakkundig bouwt is aansprakelijkheid #Wkb geen punt’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.