Brief aan Eerste Kamer: Lanceer Besluit kwaliteitsborging ongewijzigd!

In de vragen over het Ontwerpbesluit kwaliteitsborging die de Eerste Kamer op 15 april 2021 aan minister Ollongren stuurde werd een aantal keer verwezen naar artikelen van de hand van mr. dr. ing. Peter de Haan, advocaat-partner bij PDH Advocatuur. Het feit dat de verwijzingen naar zijn artikelen en de daaraan gekoppelde conclusies en vragen naar de mening van De Haan niet overeenkomen met de inhoud van zijn artikelen was aanleiding een open brief te schrijven aan de Eerste Kamer. In zijn brief gaat Den Haan, gepromoveerd op de Wkb, in op de vragen van de Eerste Kamer. Ook maakt hij duidelijk wat zijn mening is over de wet en het ontwerpbesluit kwaliteitsborging.

Over dat laatste is De Haan duidelijk: “Ik ben van mening dat de laatste 22 februari 2021-versie van het Bkb (Besluit kwaliteitsborging voor het bouwen, red.) geen enkele wijziging meer behoeft en dat het wenselijk is dat het Bkb binnenkort in het Staatsblad wordt gepubliceerd. Boven alles is duidelijkheid over de inwerkingsdatum wenselijk. Die duidelijkheid in de vorm van een harde inwerkingtredingsdatum op korte termijn zal uw Kamer moeten geven. Hiermee geeft u een positief signaal af dat de verdere voorbereiding  op het stelsel van kwaliteitsborging ten goede komt.”

De Brief van de Haan is te lezen via deze link.

1 gedachte over “Brief aan Eerste Kamer: Lanceer Besluit kwaliteitsborging ongewijzigd!”

  1. L.S.

    Wat men ook van plan is te gaan doen met de WKB. Zorg dat, nadat er gebouwd is, de koper ondersteuning krijgt bij problemen met het gerealiseerde. Op het ogenblijk staat de koper in de kou en ik verwacht dat deze in de toekomst dat ook zal zijn. De verhouding bouwer tot koper staat niet in een goede verhouding. Ondersteuning met een borg/garantie werkte niet gaat WKB dit wel doen.

Reacties zijn gesloten.