Presentaties congres Kwaliteitsborging

Het op 25 november 2019 gehouden congres Wet Kwaliteitsborging; van wetgeving naar implementatie – georganiseerd door Cobouw en het ministerie van BZK – kan met ruim 450 bezoekers een succes genoemd worden. Naast uitleg over de wet en zaken als het borgingsplan was de rode draad vooral: ga aan de slag en begin met proefprojecten. De oproep kwam onder andere van Esther van Kooten Niekerk, die vanuit de VNG een duidelijke presentatie gaf over de rol van het bevoegd gezag binnen het nieuwe stelsel. Ze kondigde tevens een “starterskit” aan voor partijen die met kwaliteitsborging willen starten.

Wico Ankersmit van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht riep in zijn workshop gemeenten op de deur voor proefprojecten wagenwijd open te zetten. Het zal daarbij volgens Ankersmit noodzakelijk zijn om partijen te ‘lokken’ anders zal het aantal proefprojecten niet erg hoog zijn. Dus geef een korting op de leges, of zoals een aantal gemeenten al doen, stel een projectbudget beschikbaar om een stukje bij te dragen aan de kosten van de kwaliteitsborger.

Wil u alle presentaties nog eens nalezen dan kunt u ze vinden op de website van Cobouw.