Welke Bouwbesluitvoorschriften vallen in het nieuwe stelsel onder kwaliteitsborging?

Instrumenten voor kwaliteitsborging hebben betrekking op de voorschriften van hoofdstuk 2 tot en met 6 van het Bouwbesluit 2012. De procedurele voorschriften uit hoofdstuk 1 zijn tevens van toepassing (gelijkwaardigheid, verbouw, etc.).

De voorschriften in hoofdstuk 7 hebben betrekking op (brand)veilig gebruik van een bouwwerk zijn geen onderdeel van de vergunning en vallen dus ook niet onder de Wet kwaliteitsborging. Ook de voorschriften uit hoofdstuk 8 (Bouw- en sloopwerkzaamheden) maken geen deel uit van de kwaliteitsborging. De gemeente kan – in aanvulling op de kwaliteitsborging – een bouw- en sloopveiligheidsplan opvragen waarin wordt aangegeven op welke wijze aan de de voorschriften van hoofdstuk 8 wordt voldaan. Mocht de bouw naar de mening van het bevoegd gezag risico’s opleveren van derden of belendingen dan kan de gemeente aanvullende eisen opleggen.

Aangezien de Wkb onderdeel van de Omgevingswet wordt, Gata kwaliteitsborging straks over hoofdstuk 4 (nieuwbouw) of hoofdstuk 5 (verbouw) van het Besluit bouwwerken leefomgeving.

Klik hier als u dit nuttig antwoord vindt.
1 iemand anders vonden dit nuttig.


Category: Algemeen: de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

← Welke Bouwbesluitvoorschriften vallen in het nieuwe stelsel onder kwaliteitsborging?

2 gedachten over “Welke Bouwbesluitvoorschriften vallen in het nieuwe stelsel onder kwaliteitsborging?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.