Home Kalender Wetgevingsupdate Omgevingswet
Logo VNG

Wetgevingsupdate Omgevingswet

Op maandag 23 maart organiseren de VNG, Aan de Slag en de programmadirectie Eenvoudig Beter van het ministerie van Binnenlandse Zaken de vierde wetgevingsupdate. Op het programma staan onder meer de Wet Kwaliteitsborging, de aanvullingssporen bodem, natuur en geluid, de overgangsfase omgevingsplan en participatie.

Ook kunt u de gebruikelijke updates verwachten. Met nog 10 maanden te gaan voor de inwerkingtreding, helpen we u hiermee op weg in de richting van het implementeren van de Omgevingswet binnen uw gemeente.

Van oefenen richting implementeren

U wordt zoals gewoonlijk bijgepraat over de stand van zaken rondom de Invoerings- en Omgevingsregeling en de Invoeringswet en het invoeringsbesluit. Daarnaast ligt de focus op het omgevingsplan met staalkaarten en uitleg over de bijbehorende overgangsfase. Zo laten we zien waar u rekening mee moet houden in de overgangsfase omgevingsplan van 2021 tot 2029 en geven wij u handvaten hoe u deze periode in kunt richten. U gaat na deze dag dus niet alleen naar huis met theorie, maar ook met de nodige tools en praktische vaardigheden om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Verloop van de dag

In het plenaire openingswoord blikken wij terug op het laatste half jaar en krijgt u inzicht in waar we nu staan met het wetgevingsproces, welke onderdelen van de wet- en regelgeving klaar zijn en wat er nog aankomt. Vervolgens kunt u in drie rondes uit 15 verschillende sessies kiezen.

De sessies zijn onderverdeeld in:
– Updates: u wordt bijgepraat over de stand van zaken
– Aanpakken: een tool waarmee u als gemeenten aan de slag kan
– Praktijkvoorbeeld: een concrete vertaling van de theorie naar praktijk

Het programma:
Ontvangst – 12.15 uur
Opening programma – 12.45 uur
Sessies – 13.10 – 16.30 uur
Borrel – 16.45 uur

Locatie: theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist.

Schrijf u in

I Een waardevolle dag voor onder andere programmamanagers en juristen die zich met de Omgevingswet bezig houden bij gemeenten, omgevingsdiensten, waterschappen, provincies en rijkspartijen. Schrijf u hier in.

Datum

23 mrt 2020
Expired!

Tijd

12:15 - 16:45

Locatie

Theater Figi Zeist
Het Rond 2, 3701 HS Zeist. 

Next Event

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.