Home Kalender Webinar ‘Werkend proces voor de Wkb’

Webinar ‘Werkend proces voor de Wkb’

Online – voor Iedereen die betrokken is bij de invoering van de Wkb – gratis

In opdracht van VNG hebben De Processpecialisten 5 werkende processen voor de Omgevingswet ontwikkeld (Werkende processen | VNG). Daar is onlangs een nieuw proces voor de Wkb aan toegevoegd; het proces ‘Behandelen melding bouwactiviteit’. Daarnaast leidt de Wkb tot een aantal aanpassingen in de processen ‘Verkennen en Begeleiden initiatief’ en ‘Behandelen Vergunningsaanvraag’. Ook heeft dit nieuwe proces een nauwe relatie met het proces ‘Toezicht en Handhaving’.

Het beoordelen van de melding bouwactiviteit, waarin o.a. de risico beoordeling is opgenomen, aan het begin van het proces en het beoordelen van het dossier bevoegd gezag aan het einde van het proces zijn nieuwe activiteiten voor de gemeente. De gemeente/het bevoegd gezag heeft straks een andere rol; de kwaliteitsborger is verantwoordelijk voor het borgen van de bouwkwaliteit en voor de uitvoering van het borgingsplan. Deze nieuwe rol heeft veel impact op de werkzaamheden en de medewerkers binnen het VTH werkveld.

Tijdens het webinar licht Ellen Zwiers de kernpunten van de Wkb en de belangrijkste veranderingen toe. Ook is er gelegenheid om Ellen Zwiers vragen te stellen. Hulp nodig? In het webinar geven we praktische handvatten en een aanpak waarmee u zelf snel aan de slag kunt.

Aanmelden via deze link

Datum

01 apr 2021
Expired!

Tijd

10:00 - 11:00

Locatie

Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.