Marktinitiatieven: Kennissessies & opleidingen #kwaliteitsborging

Diverse partijen organiseren de komende tijde kennissessies over de Wet kwaliteitsborging. Een overzicht van de bij iBK bekende bijeenkomsten en opleidingen. Staat u er niet bij? Geef het aan ons door…

Bijeenkomsten

Het BouwAdvies Instituut verzorgt samen met PlanGarant – vanaf februari/ maart 2017 – een cyclus kennissessies over kwaliteitsborging, met actuele en professionele inbreng uit de praktijk. De sessies zijn niet alleen informatief, maar ook bedoeld om gericht ondersteuning te geven op organisatorische, juridische of technische vragen uit de praktijk. Aan de hand van de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de pilotprojecten worden praktische handvatten voor opdrachtgevers en aannemers aangereikt. Meer informatie en aanmelding via deze link.

Bouwforum organiseert op 9 februari 2017 samen met Nieman Kwaliteitsborging een Masterclass verbeterde kwaliteitsborging. Er wordt ingegaan op de vraag hoe u in de toekomst een vergunning krijgt, welke eisen er worden gesteld aan instrumenten voor kwaliteitsborging. Verder wordt stil gestaan bij de noodzakelijke afstemming tussen opdrachtgevers, bouwers en gemeenten, met name als het gaat om brand, omgevingsveiligheid en hinder tijdens de bouw. Meer informatie en aanmelding via deze link.

BBC Bouwmanagement organiseert op 15 februari 2017 een eerste ontbijtsessie inzake stand van zaken en uiteenzetting wet Private Kwaliteitsborging speciaal voor Architecten. We zitten bijna vol maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Verdere info of aanmelden via info@bbcBouwmanagement.nl.

 

Rowiq Advies organiseert op 16 februari de workshop Uw voorbereiding op de wet kwaliteitsborging. Tijdens deinteractieve Workshop Wkb wordt een helder beeld geschetst van de werking van het stelsel, de werking van de instrumenten en de rol van de kwaliteitsborger. Meer informatie en aanmelding via deze link.

Van Riessen Advocaten en Mediators organiseert op 21 maart 2017 een Kennissessie over Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Tijdens de kennissessie wordt met name ingegaan op de juridische aspecten/ haken en ogen van de voorgestelde regeling voor de verschillende betrokken partijen. Van bouwer tot overheid tot onderaannemers tot notarissen. Meer informatie en aanmelden via deze link.

Tenslotte organiseert ook Omgevingsweb workshops over dit onderwerp. Hou het dossier Private Kwaliteitsborging in de gaten voor nieuwe data.

Opleidingen

BerghauserPont Academy organiseert de tweedaagse opleiding BWT 4.0. De opleiding neemt de deelnemer mee in de wijzigingen die de komende jaren gepland zijn (Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging) en beschrijft hoe de taak van het BWT er in de toekomst uit komt te zien. Meer informatie en aanmelding via deze link.

PAO Techniek en Management organiseert in samenwerking met en onder auspiciën van de Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica (SKB) de opleiding Bouwbesluitdeskundige. Doel van de opleiding is de deelnemers leren bouwplannen te toetsen aan het Bouwbesluit 2012 zodat ze in de toekomst eventueel aan de slag kunnen bij een kwaliteitsborger. De opleiding start op 8 maart 2017 en duurt een jaar. Meer informatie via de website van PAO Techniek en Management.