Wat is de verwachte tijdlijn voor de invoering van het nieuwe stelsel?

Het wetsvoorstel heeft mei 2015 goedkeuring gekregen van de Ministerraad en is daarna voorgelegd aan de Raad van State voor een advies. Dit advies is augustus 2015 terug gekomen waarna de opmerkingen zijn verwerkt. Het wetsvoorstel is april 2016 aan de Tweede Kamer toegezonden.

iBK heeft eind 2015 een advies uitgebracht over de planning van de invoering van de wet. In dat advies treedt de wet per 2017 inwerking voor de aanpassing wat betreft het Burgerlijk Wetboek en de categorie Bouwbesluittoetsvrije bouwwerken en gaat de Toelatingsorganisatie officieel van start. Per 1 januari 2018 treedt het stelsel inwerking voor Gevolgklasse 1. De overige Gevolgklassen (2 en 3) treden per 2021 inwerking. Zie voor een uitgebreidere uitleg over de planning Advies 11.

In het wetsvoorstel wordt afgeweken van dit advies. Hoofdstuk 11 van de memorie van toelichting, deze is iets gewijzigd ten opzicht van advies 11. De BW aanpassing treedt pas per 1 januari 2018 inwerking, in plaats van samen met de categorie Bouwbesluittoetsvrije bouwwerken in 2017.

Klik hier als u dit nuttig antwoord vindt.
0 anderen vonden dit nuttig.


Category: Algemeen: de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

← Wat is de verwachte tijdlijn voor de invoering van het nieuwe stelsel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.